Wat is nu echt een origineel kerstpakket?

Schenk je elk jaar je medewerkers een kerstpakket? Dan is het niet eenvoudig om steeds weer origineel te zijn. Het kost heel wat tijd en creativiteit om elk jaar met een idee te komen, dat bij iedereen in de smaakt valt. Wat is nu echt een origineel kerstpakket? Het moeilijke hieraan is dat dit voor iedereen anders kan zijn. Toch helpen we je hier graag met ‘out of the box’ te denken bij het kiezen van een kerstpakket!

Waarom geef je een kerstpakket?

Een kerstpakket regelen kan zo gebeurd zijn. Bestel een standaard verzamelbox voor al je medewerkers en klaar. Maar wacht eens, waarom geef je eigenlijk een kerstpakket? Je wilt laten zien, dat je je werknemers waardeert. Daar slaag je veel beter in door een origineel kerstpakket te geven. Denk daarom eens na of er dit jaar een speciale reden is waarom je jouw team extra wilt bedanken? Hebben ze een project op uitzonderlijke wijze aangepakt? Welke moeilijkheden hebben je werknemers dit jaar succesvol overwonnen? Door daar je kerstpakket op af te stemmen, weet je zeker dat je met een betekenisvol en origineel cadeau komt! 

Een origineel kerstpakket? Denk buiten de gebaande paden!

Wat voor soort kerstpakketten heb je in het verleden gegeven? Was je misschien van de standaard pakketten met kerstkransjes, chocolaatjes en pasta in de vorm van kerstboompjes? Geef dan nu een keer iets heel anders. Doordat je werknemers mogelijk een verzamelbox verwachten, zullen ze aangenaam verrast zijn. Maar wat is dan een origineel kerstcadeau? Denk bijvoorbeeld eens aan een ‘eigen keuze cadeau’. Dit betekent dat iedere werknemer zelf zijn of haar cadeau mag uitzoeken. Of wat dacht je van een belevenis geven als origineel kerstgeschenk? Door je brein aan het werk te zetten en buiten de gebaande paden te denken, kom je vast snel op originele ideeën. 

Een origineel kerstpakket met een persoonlijke touch

Er is een hele eenvoudige manier om een origineel kerstpakket te geven, namelijk door je geschenk een persoonlijke touch te geven. Bedenk bij elke werknemer wat hij of zij in het bijzonder voor jouw onderneming heeft betekent dit jaar. Je kunt daar het cadeau op afstemmen en er een persoonlijk berichtje bij schrijven. Je kunt ook een leuke of grappige anekdote uit het afgelopen jaar aanhalen en het kerstpakket daarop afstemmen. Heb je een groot team, vraag dan hulp van de teamleiders. Is je bedrijf echt te groot voor deze aanpak, dan biedt onderstaande tip uitkomst. 

Een zelf samengesteld kerstpakket is altijd origineel!

Een standaard verzamelbox, daar wordt niemand warm van. Ga daarom zelf aan de slag met het samenstellen van een kerstpakket. Veel aanbieders van kerstpakketten bieden kerstpakketten aan met een thema, maar misschien kun je zelf wel een thema verzinnen. Denk aan thema’s die het afgelopen jaar speelden binnen jouw bedrijf. Door op deze manier aan de slag te gaan en leuke producten te selecteren, ben je verzekerd van een origineel kerstpakket. Je kunt tot slot ook nog de verpakking personaliseren met een logo. Kortom, een zelf samengesteld kerstpakket is altijd origineel!