Wanneer is een incassobureau inschakelen interessant?

Het is voor een bedrijf ongetwijfeld zeer vervelend wanneer ze bepaalde facturen hebben uitgeschreven die blijkbaar langdurig onbetaald blijven. Het spreekt namelijk voor zich dat het bedrijf in kwestie hiervoor diensten of producten zal hebben geleverd. Het versturen van tal van verschillende herinneringen kan soms een oplossing bieden voor dit probleem, maar helaas niet altijd. Uiteindelijk is het mogelijk dat een incassobureau inschakelen de enige uitweg zal vormen. Een beroep doen op een dergelijk bureau zorgt ervoor dat je niet langer zelf het invorderen van je facturen moet nastreven. In plaats daarvan heb je een ervaren partij die dit voor je doet. Zou je hier graag meer informatie over willen krijgen? Lees dan vooral even snel verder. 

Wat is een incassobureau eigenlijk?

Een incassobureau inschakelen ga je uiteraard niet doen zonder dat je eerst precies weet wat een dergelijk kantoor precies voor jou kan gaan betekenen. Het gaat hierbij om een gespecialiseerd bureau dat over een aanzienlijke expertise beschikt met betrekking tot het invorderen van verschuldigde, maar onbetaald gebleven facturen. In jouw opdracht neemt ze dan contact op met de wanbetaler met als doel om hem of haar te overtuigen om alsnog tot betaling over te gaan. Om deze dienst te verstrekken brengt het bureau bepaalde kosten in rekening die doorgaans worden doorgerekend aan de klant. Het zijn deze kosten die worden ingehouden, eventueel aangevuld met een bepaald percentage van de schuld wanneer de factuur succesvol kan worden ingevorderd. 

Wat zijn de voordelen van een incassobureau inschakelen?

Als bedrijf zal je al snel kunnen vaststellen dat een incassobureau inschakelen een zeer interessante keuze kan zijn. Er zijn dan ook best een aantal niet onbelangrijke voordelen aan verbonden. Wat deze voordelen betreft zou je onder meer kunnen denken in de richting van de volgende:

  1. Je hoeft niet langer zelf veel tijd te investeren in het proberen innen van facturen; 
  2. Je bent verzekerd van de expertise waar een incassobureau over beschikt;

Het open blijven staan van facturen waar een bedrijf recht op heeft is altijd een doorn in het oog. Door te kunnen rekenen op de bijstand van een ervaren, derde partij kan je er gelukkig voor zorgen dat deze overlast tot een minimum wordt beperkt. Bovendien is een echt professionele invordering op deze manier altijd gegarandeerd. Dit met respect voor je connectie met de klant in kwestie.

Is een incassobureau inschakelen duur?

Het is niet meer dan normaal dat bedrijven die van plan zijn om een incassobureau in te schakelen zich ook de vraag stellen hoeveel kosten er daar nu precies aan verbonden zijn. Voor een incassobureau inschakelen geldt in de praktijk immers dat ze de reputatie heeft erg duur te zijn. Dat is iets wat nog steeds bestaat uit het verleden. Door de jaren heen is het namelijk duidelijk geworden dat een incassokantoor inschakelen helemaal niet zo duur hoeft te zijn als je mogelijks op het eerste zicht vermoedt. Bovendien geldt voor dergelijke partijen dat ze doorgaans hun kosten aftrekken van het bedrag dat ze voor jouw onderneming hebben ingevorderd. In principe zal je op deze manier dus nooit echte verliezen lijden. Let wel, niet voor alle incassobureaus geldt dat ze werken op een no-cure, no-pay basis. Hier zal je wel beslist de nodige aandacht aan willen schenken.