Op zoek naar nieuwe kassasoftware? Let op deze tips!

Het spreekt voor zich dat elk bedrijf dat zich richt op het verkopen van bepaalde artikelen over speciale kassasoftware dient te beschikken. Zoals de naam al aangeeft gaat het hierbij niet zozeer om een hardware, maar vooral om een softwaresysteem welke het mogelijk maakt om je transacties bij te houden. Door dit alles te automatiseren kan je ervoor zorgen dat je in één klap kan rekenen op een aantal zeer interessante voordelen. Niet alleen zal je tot de vaststelling komen dat je jouw transacties dan niet allemaal meer manueel dient bij te houden, daarnaast beschik je ook altijd over actuele overzichten. In ieder geval, ben je van plan om nieuwe software voor je kassa aan te schaffen? Dan is aandacht besteden aan de onderstaande tips altijd zeer interessant!

Tip 1: Hoe uitgebreid moet de kassasoftware zijn?

De eerste en eigenlijk misschien ook direct wel de belangrijkste keuze die je moet maken heeft betrekking tot hoe uitgebreid het karakter van je kassasoftware in de praktijk precies moet zijn. De verschillen op dit vlak kunnen in de praktijk namelijk meer dan aanzienlijk zijn. Enkele vragen die je, je daarbij dient te stellen zijn bijvoorbeeld de onderstaande:

  • Dient je kassasoftware gekoppeld te kunnen worden aan je boekhoudpakket?
  • Wil je graag dat het voorraadbeheer kan worden geautomatiseerd? 
  • Moeten er marketingmogelijkheden voor handen zijn binnen de software of niet? 

Voor bepaalde kassasoftware geldt dat ze over de mogelijkheid beschikt om speciale profielen op te maken. Voor een dergelijk profiel geldt dan vervolgens dat ze het mogelijk maakt om gepersonaliseerde aanbiedingen te lanceren aan klanten. Op deze manier kan je kassasoftware niet alleen maar leiden tot voordelen voor jou als winkeleigenaar, maar zeker ook voor je klanten. 

Tip 2: Let op de eventuele beperkingen waarvan sprake is 

Bij het vergelijken van de verschillende softwareprogramma’s waar voor je kassa gebruik van kan worden gemaakt zal je al snel tot de vaststelling komen dat er eveneens sprake kan zij van bepaalde beperkingen. Wat deze beperkingen betreft zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan het aantal kasregistraties waar bijvoorbeeld op maandbasis sprake van kan zijn. Wat echter bovendien ook te denken van het aantal klantprofielen welke aangemaakt kunnen worden? Hoe dan ook, voordat je over gaat tot het afsluiten van bepaalde kassasoftware is het altijd een aanrader om even grondig de beperkingen die gelden voor verschillende programma’s onder de loep te gaan nemen. 

Tip 3: Hou rekening met maandelijkse kosten

Indien je in het verleden een systeem met kassasoftware ging kopen had dat als gevolg dat je rekening diende te houden met een aanzienlijke, éénmalige investeringskost. Dat is vandaag de dag echter niet langer het geval. Voor het merendeel van de softwarepakketten geldt dan ook in de praktijk dat er gebruik bij wordt gemaakt van een periodieke kostprijs. Je zal dus met andere woorden niet zozeer een éénmalige investering moeten doen in een kassasysteem, maar je wordt geconfronteerd met maandelijkse kosten. Uiteraard brengt dat in de praktijk wel een aantal zeer interessante voordelen met zich mee. Zo hoef je niet in één keer een groot bedrag op tafel te leggen. In het bijzonder voor beginnende winkels met een beperkt budget is dergelijke kassasoftware financieel zeer toegankelijk te noemen.