Markt verschillen over de jaren

De economische markt speelt een grote rol voor veel mensen in vele samenlevingen. Door de markt zijn er ongelofelijk veel banen beschikbaar wat veel mensen de mogelijkheid biedt om rond te komen. Daarnaast krijgen mensen door het hebben van een baan uiteraard inkomen wat ze vervolgens weer kunnen besteden aan wat ze maar willen. Het is echter zo dat het meest geld dat de mensen binnen slepen terug wordt geïnvesteerd in de bedrijven. Zo gaat het geld rond in de economische markt die daardoor erg centraal staat in het leven van de mens. 

Grote bedrijven
Er zijn steeds meer grote bedrijven aanwezig op deze grote markt. Komt dit omdat er steeds meer mensen zijn die startkapitaal en veel kennis hebben, waardoor ze een business kunnen stichten en hier succesvol rendement mee kunnen behalen terwijl ze ten alle tijden aan de behoeften van de consumenten denken? Of komt dit ook doordat het stichten van een bedrijf steeds makkelijker wordt. Het is voor de gemiddeld persoon steeds makkelijker om een bedrijf te starten. Dat komt door de grote verandering die plaatsvond in de economische markt die te maken had met het gebruik van het internet. 


Vroeger
Vroeger werkte het nog heel anders. Het oprichten van een bedrijf ging nog lang niet zo makkelijk en de stappen voor de oprichting van het bedrijf waren moeilijker om door te lopen dan dat ze dat nu zijn. Je kon reclame maken, maar op veel minder manieren dan nu. Wij kennen de methodes zoals flyers of televisiereclames wel alhoewel deze manieren van adverteren niet per se de grootste manieren zijn.
Het internet
Het internet speelt de grootste rol in de verandering van de markt. Via het internet hebben veel consumenten contact met bedrijven en hebben de bedrijven contact met de mensen. Het is een letterlijk virtueel marktplein waar verkopers en kopers elkaar vinden. Er is hierdoor echter een zeer groot aanbod van bedrijven. Voor bedrijven is zo een online marktplein natuurlijk fantastisch. Dat klinkt voor hen namelijk als de plek waar ze zich zouden moeten vestigen om een grote verkoop te kunnen doen. Door het grote aanbod aanbieders moet je opvallen. Dit kan bijvoorbeeld door linkbuilding uitbesteden. Marketingbureaus helpen je om als bedrijf eerder gezien te worden tussen alle andere bedrijven die dezelfde richting in gaan als jij. Verkoop je producten met als marketing doelgroep mensen in Frankrijk? Dan kun je linkbuilding Frankrijk doen zodat je meer Franse klanten aantrekt en je hogere kans hebt dat jouw product populair wordt onder de fransen.