Kerstpakketten – de mooiste bestel je tijdig!

Het is altijd raak in de laatste dagen van de laatste maand van het jaar. De strik kan rond de kerstpakketten weg en al het lekkers mag eruit gehaald. Een mooie traditie die al twee eeuwen lang aan de orde is. Het begon allemaal met herenboeren die de meiden en knechten verblijden met een kerstmand vol eieren, brood, kaas en melk. De traditie heeft zelfs de belastingdienst bereikt. De fiscus is vriendelijk voor werkgevers die hun personeel een extraatje voor de Kerst willen aanreiken. Een geschenk geven doet goed, is een blijk van waardering en zorgt meteen voor een volle borreltafel.

Graaien en snaaien

Je zult de verantwoordelijke maar zijn die dit jaar de taak heeft om de kerstpakketten te bestellen. Je eigen smaak is natuurlijk bekend maar zoveel collega’s, zoveel andere smaken, nietwaar? En je moet ook voor hen een kerstpakket kiezen dat klinkt als een klok. Er hoort natuurlijk altijd iets te snaaien en wat te drinken in de cadeaudoos. Dat zit dan ook bijna steevast in elk standaard kerstpakket. Toch zie je door de jaren heen verder de inhoud veranderen. Er komt ook non-food in terecht. Vaak zijn dat soort spulletjes dan gekoppeld aan een thema.

Bedrijfsreclame op je kerstpakketten

Grotere bedrijven hebben wat meer armslag als het om kerstpakketten gaat. Vanaf een bestelling van zo’n 1000 pakketten kun je namelijk tot in detail zelf bepalen hoe het pakket eruit komt te zien en wat er allemaal in gaat. Je kunt de doos zelf dan ook geheel in de stijl van het bedrijf ontwerpen tot en met het logo toe. En wat je in de doos legt, kun je mooi koppelen aan de dienstverlening of producten van je bedrijf. Werk je bijvoorbeeld in de lichtindustrie? Dan is het grappig om een doos te creëren die bij opening ineens een zee van led-licht laat zien. 

Gepersonaliseerde kerstpakketten

Hoe goed je ook kiest en wat je zelf ook bedenkt, er zullen altijd medewerkers zijn die verzuchten dat het dit jaar ook alweer niks was. Zoveel mensen, zoveel wensen. Om dat te voorkomen kun je het roer helemaal gaan omgooien. Je geeft dan het personeel een giftcard. Met die card en een code kunnen ze dan zelf het internet op en bij een online winkel shoppen tot alle punten van de card op zijn. Ze versturen dan het digitale winkelmandje. Op een fysiek punt worden hun keuzes dan verzameld en in een kerstpakket gedaan. In korte tijd staat de bezorger dan met het kerstpakket op de stoep van de medewerker. De keuze van dit soort online winkels is vaak reuze: snel 1000 producten!

Uitdeelfeestje

Ga je voor een pakket dat je op de zaak laat bezorgen? Stapel ze dan niet in een saai magazijn met de mededeling dat eenieder een doos kan afhalen. Maak er een mooi momentje van en laat een ruimte als leuke kerstbar inrichten. Nodig iedereen uit voor een after-work-party en geef ze in die feestelijke sfeer dan de kerstpakketten. Dan wordt zo’n doos echt meer gewaardeerd.