Inzicht in SEO strategie

Inzicht in SEO strategie

De beste SEO tip is om een artikel te maken dat bevorderlijk is voor het delen op sociale netwerken. Officieel zijn aandelen op sociale netwerken geen directe SEO-factor. Als een artikel echter veel verkeer en veel signalen van sociale netwerken ontvangt, is de kans groter dat zoekmachines hun positie op de pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines verbeteren.

Je zult daarom artikelen moeten produceren die jouw publiek aanspreken: dit is de beste manier om te zorgen voor een goede SEO strategie voor de zoekwoorden waarop je je richt.

Houd links in de gaten

Natuurlijk heeft het verwerven van inkomende links een sterke impact op SEO. Door natuurlijke backlinks te krijgen van sites met een hoge autoriteit, is de kans groot dat ze een positieve invloed hebben op de SEO van jouw artikel.

Aan de andere kant, controleer de links die jouw blog kunnen benadelen door regelmatig jouw link portfolio te controleren. Dit kan via tools.

Optimaliseer de laadsnelheid van jouw pagina’s

De laadsnelheid van de pagina is een van de belangrijkste SEO-factoren. Inderdaad, wat gebeurt er als het laden van een pagina abnormaal lang duurt? Je verliest je geduld en verlaat het domein zonder zelfs maar de gewenste pagina te hebben bezocht.

Elke seconde telt en om de ervaring van jouw gebruikers en jouw SEO te verbeteren, moet je de laadsnelheid van jouw blog zoveel mogelijk optimaliseren.

Wat zijn de meest waarschijnlijke dingen die de laadsnelheid van jouw pagina’s vertragen? Dit zijn de afbeeldingen, dus vergeet niet om hun grootte te verkleinen om de laadsnelheid van jouw artikel niet te benadelen (gemiddeld is 900px meer dan genoeg).

Om te testen hoe snel je blog laadt, beoordeel je je site met HubSpot’s gratis Website Grader-tool.

Jouw site aanpassen voor mobiele apparaten

Mobiel is al heel lang erg belangrijk voor Google. Als jouw website standaard niet compatibel is met weergave op mobiel, zal het bijzonder moeilijk zijn om naar jouw artikel te verwijzen in de eerste resultaten van zoekmachines.

Adopteer een blog platform dat jouw ontwerp dynamisch en automatisch kan aanpassen aan het mobiele formaat dankzij een responsieve site of in AMP-formaat.

Optimaliseer je artikel na publicatie

Houd de prestaties van jouw blogpost bij en voer regelmatig optimalisaties uit. Bepaal de trefwoorden waarnaar jouw artikel verwijst en pas de inhoud ervan aan de gezochte trefwoorden en de concurrentie aan. Een goed uitgevoerde SEO-optimalisatie kan aanzienlijke resultaten opleveren op jouw organische verkeer.

Omleidingen toevoegen

Als je een van je pagina’s wilt bewerken en naar een ander gedeelte van je blog wilt verplaatsen of gewoon de URL wilt wijzigen, vergeet dan niet om 301-omleidingen toe te voegen om 404-foutpagina’s te voorkomen.

In SEO zullen 301-omleidingen autoriteit en verkeer van jouw oude pagina naar de nieuwe overdragen. Maak echter niet te veel opeenvolgende omleidingen, omdat deze de laadtijd van jouw pagina’s kunnen verlengen. Kijk voor meer informatie op seeders.nl.