playstation, computer, console-1845880.jpg

Game design

Velen hebben interesse getoond om een ​​Game Design-professional te worden, dus in dit artikel onderzoeken we deze opwindende en snelgroeiende carrièremogelijkheid. We laten je zien wat een graad in gamedesign is, hoe het je kan helpen, hoe je dat diploma kunt halen en handige bronnen om deze carrièreoptie te verkennen.

Dus wat is eigenlijk een Game Design-graad eigenlijk?

Als je een diepe passie hebt voor videogames en graag in de industrie zou willen werken, kan een graad in gamedesign helpen om deze dromen waar te maken, door je de vaardigheden, kennis en creatieve inspiratie te geven om een ​​eersteklas gameontwerper te worden in de snelgroeiende interactieve entertainmentindustrie.

Graden in Games-ontwerp bereiden studenten voor om zich aan te sluiten bij de bedrijven die de games maken waar ze van houden, zoals World of Warcraft, Halo en Half Life. Als het ontwerp- en creatie-aspect van videogames je intrigeren, dan is het behalen van een game-designgraad zeker een optie die je moet verkennen, omdat je je dan kunt aansluiten bij de industrie die datgene creëert waar je zo gepassioneerd over bent.

Wat zal ik leren terwijl ik een Game Design-graad behaal?

Je leert de basisprincipes van alle aspecten van het maken van videogames, waaronder programmeren, kunst en design. Je krijgt ook de kans om je te specialiseren.

Programmeren is natuurlijk de basis van het maken van games, dus kennis op dit gebied opdoen is een van de vele voordelen die een graad in gamedesign je zal bieden. Er is extreem veel vraag naar gameprogrammeurs en ze hebben doorgaans salarissen van gemiddeld $ 65.000 tot $ 100.000 per jaar.

Even belangrijk voor programmeren bij het maken van videogames is kunst en design – en Game Artist worden is een andere carrièreoptie die in het volgende nummer zal worden onderzocht. De meeste game-ontwerpprogramma’s leggen een sterke nadruk op graphics, kunst en design. Game Designers leren animaties te ontwikkelen in 2D en 3D.

Naast gamebedrijven, wie neemt er nog meer mensen in dienst met een gamedesign-diploma?

De meeste afgestudeerden van een ontwerpprogramma voor videogames zullen werk vinden in de videogame-industrie; er zijn echter andere opties en carrièrepaden die u kunt overwegen. De educatieve industrie huurt ontwerpers van videogames in om te voorzien in de behoefte aan moderne interactieve educatieve software; taalprogramma’s, leesprogramma’s en programma’s die studenten helpen om te leren in een immersieve, interactieve setting worden de nieuwe standaard. Overheidsinstanties en grote bedrijven huren ook game-ontwerpers in om trainingssoftware te ontwerpen. Ten slotte huren internetreclamebureaus ook game-ontwikkelaars in om interactieve en geanimeerde advertenties te maken die boeiend en vermakelijk zijn.

Is een Game Design-graad de juiste keuze voor mij?

Als je een passie hebt voor games en het leuk vindt om ze te ontwerpen, dan ja. Het behalen van een diploma in het ontwerpen van videogames zal je helpen de vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om succes te behalen in deze arena, en je eigen talent en creativiteit te verfijnen. Je zult goede programmeer- en ontwerpvaardigheden moeten ontwikkelen, en een goed spelontwerpprogramma zal je daarbij helpen. Als dit iets is waar je van droomt, dan zal het starten van een carrière in gamedesign naar alle waarschijnlijkheid perfect bij je passen.

Educatieve Programma’s in Gamedesign

Er zijn nu letterlijk tientallen, zo niet honderden programma’s voor het ontwerpen van games – iets voor elke behoefte. Wil je volledig online je diploma behalen, dan kan dat. Als je gewoon een certificaat wilt om een ​​voet tussen de deur te krijgen in een meer instapniveau, zoals een ontwikkelaar van gametests, dan kan dat ook (sommige van de beste programmeurs hebben geen volledige BA-diploma’s; een AA of certificaat is een geldige optie). Tegenwoordig kun je je diploma online behalen, bij een plaatselijke hogeschool of community college, bij een instituut dat is gespecialiseerd in alleen game-ontwerp, of een combinatie van al het bovenstaande.

We kunnen je gratis diepgaande, uitstekende informatie geven over een breed scala aan programma’s die beschikbaar zijn in zowel Game Design als Game Art.

Bekijk ook deze website eens zodat je ziet wat ik heb gemaakt